Choď na obsah Choď na menu
 


Óvodánk bemutatkozása

Obrázok

             Materská škola s vyučovacím jazykom maďarským, Óvoda, SNP 9, Želiezovce – Zselíz: kétosztályos létesítmény, mely közös területen helyezkedik el a Szlovák Nemzeti Felkelés utca 9. szám alatti szlovák nyelvű óvodával. Az óvoda épülete a város szívében helyezkedik el. Udvara tágas, rendeltetésének megfelelő berendezéssel, korszerű játszótérrel ellátott. Az épületkomplexum hat pavilont foglal magába, melyek közül négy a szlovák, kettő pedig a magyar ajkú óvodások rendelkezésére áll.

            Létesítményünk küldetése a (2) 2,5-től 6 (7) éves korú gyermekek magyar nyelvű, iskolaelőkészítői műveltségi fokozatot nyújtó nevelésének és oktatásának biztosítása.

            A nevelői-oktatási folyamatot a minisztérium által kiadott ISCED 0 Állami oktatási program alapján, a Nevelőmunka programja az óvodákban c., oktatási minisztérium által kiadott program, valamint a Tegnap – ma – holnap c. óvodai oktatási programunk felhasználásával látjuk el. Munkánk során a játékos, a gyermekek számára szórakoztató formát részesítjük előnyben, melyet a gyerekek megfelelő motiválása előz meg. Lazított napirendünk fő, stabil váza az étkezések ideje:

    • tízórai:        8.30
    • ebéd:        11.30
    • uzsonna:   14.20 órakor. 

             Nagy hangsúlyt fektetünk gyermekeink megfelelő mennyiségű folyadékbevitelére, ivórezsimünk keretében télen teaprogramot valósítunk meg. Legfőbb küldetésünk, hogy gyermekeinket az egészséges életmód kialakulását segítő szokásokkal lássuk el, és egészségük óvására ösztönözzük.

 A gyerekek kor szerinti elosztása osztályainkban:

1. osztály – Kiscsoport – létszám: 23
Óvónők: Mgr. Bitter Bernadett, Mgr. Csókás Gabriella - igazgatónő
2. osztály - Nagy- és középső csoport – létszám: 25
Óvónők: Bélik Anita, Bc. Meliška Monika

              A szülők nagy érdeklődésére való tekintettel intézményünk iránt már hosszú évek óta emelt létszámmal dolgozunk, természetesen a törvényadta lehetőségek betartásával, s a Zselízi Városi Hivatal írásos beleegyezésével.

              Óvodásaink napi háromszori étkeztetésben részesülnek. Az ételt tágas, esztétikus ebédlőnkben fogyasztják el, mely a közös gazdasági épületben található. A kosztot szakképzett szakácsnőink készítik el.

               Óvodánkban a játék a gyerekek legfőbb tevékenysége, amelyben gyakorolhatják a nyelvet, a gondolkodást, a különböző szerepeket, magatartásmódokat, az érzelmeket, a kitartást. Kapcsolatrendszerünkben első helyen a család áll. A család elégedettsége számunkra fontos körülmény. Ezért – és a gyermek fejlődése érdekében – kívánatos, hogy a szülők "beavatottak" és tevékeny részesei legyenek óvodánk életének. Óvodánk nyitott, partnereink betekintést nyerhetnek mindennapjainkba, ünnepeinkbe. Céljainkat a családdal szorosan együttműködve, a szülői nevelést kiegészítve kívánjuk elérni.

Obrázok