Choď na obsah Choď na menu
 


 Az óvoda anyagi feltételei

 Obrázok

           Intézményünk nem rendelkezik jogalanyisággal, fenntartója a Zselízi Városi Hivatal, illetve Zselíz város. Minden évben bizonyos költségvetéssel rendelkezünk, melyről a városi képviselő-testület dönt. Költségvetésünkből biztosítjuk be az óvoda problémamentes működéséhez a legszükségesebb dolgokat, pl.: képzőművészeti segédeszközöket, játékokat, módszertani és sportsegédeszközöket, irodai kellékeket, módszertani anyagokat és könyveket, tisztítószereket, berendezéseket stb.

           A kisebb kiadásokat a havi rendszerességgel rendelkezésünkre álló pénztári költségvetésből fedezzük, melynek összege 33,19 euró (azaz 1.000.- Sk) / hó.

           Modern, korszerű berendezéseinket egyéb aktivitásainknak, illetve pályázatainknak is köszönhetjük. Ezek többek közt az alábbiak:

-          Rendszeresen pályázunk különféle alapítványoknál.

-         Állandó „forrásaink“ a Szlovák Oktatásügyi Minisztérium, a magyarországi Rákóczi Szövetség, a zselízi önkormányzat és mások által meghirdetett pályázatok.

-         2002-től 2005-ig a COMENIUS 1. hároméves nemzetközi iskolaprojekt résztvevői lehettünk, melynek keretében büszkén képviseltük hazánkat a német, osztrák, spanyol és magyar partnerintézmények közreműködésével. 

-         Minden évben fogadjuk az óvoda barátainak 2%-os jövedelemadó-felajánlását. Ezeket az anyagi támogatásokat igyekszünk a szülőkkel karöltve a legszükségesebb kiadásokra fordítani. A zselízi óvoda mellett működő szülői szövetség saját bankszámlával rendelkezik, ennek segítségével számoljuk el az említett pénzösszegeket. Külön említésre méltó a szülői szövetség, mint óvodánk legjelentősebb és rendszeres pártfogója, erkölcsi és anyagi támogatója.

-         Rendszeresen keresünk fel, szólítunk meg támogatókat, szponzorokat.

          Az óvoda anyagi és műszaki feltételei megfelelnek korunk elvárásainak, és alkalmasak célunk elérésére: sokoldalúan fejlett iskoláskor előtti gyermekek harmonikus nevelésére, oktatására.

Obrázok